Endustriyel Ethernet Teknolojilerinde Lider Çözümler!

PoE Anahtar Nedir ve Neden İhtiyaç Duyulur?

25-02-2021 15:22
PoE Anahtar Nedir ve Neden İhtiyaç Duyulur?

 

PoE Anahtarı Nedir?

PoE anahtarı, ethernet kabloları üzerinden güç iletimi uygulayan bir ağ anahtarıdır. Bir PoE ağ anahtarı ile, ağ bağlantısı için gereken veri aktarımının yanı sıra elektrik ile çalışan cihazın ihtiyaç duyduğu gücü de ethernet kablosu üzerinden verimli bir şekilde aktarabilir. PoE ağ anahtarı, PoE sağlayan port sayısına göre çeşitlilik gösteren ve yönetilebilir ve yönetilemez olarak sınıflandırılabilir.

 

 

 

PoE Anahtarına Neden İhtiyacınız Var?

PoE ve PoE olmayan anahtarın çalışma moduna bağlı olarak, PoE anahtarı aşağıdaki hususlarda avantajlar sağlar:

 

Esneklik

Proje tasarımcılarını ek güç kaynaklarına ve bunların uzatma kablolarına ihtiyaç duyan PoE olmayan anahtarların kısıtlamalarından kurtaran PoE anahtarları, kullanıcıların ağ kabloları için büyük esneklik kazanır. IP gözetim kameraları gibi uç cihazların Uzak mesafelerde ayrı bir güç kablolaması olmaksızın kurulabilmesine olanak sağlar. Ayrıca, PoE anahtarı ile kablosuz teknolojinin kombinasyonu, kablosuz tasarımı da mümkün kılabilir.

 

Basitlik

PoE özellikli olmayan bir anahtar kullanıldığında, ek güç kaynaklarına ihtiyaç olacaktır. PoE özellikli bir anahtar ise tüm ağ konfigürasyonunu basitleştirir. Ayrıca, PoE anahtarlar, anahtarı denetlemek ve yönetmek için daha basit bir yol olan SNMP protokölünü de etkinleştirir.

 

Uygun Maliyet

PoE ağ anahtarı ile, kullanıcıların ek elektrik kabloları ve prizleri satın almasına ve kurmasına gerek kalmaz, bu da kurulum ve bakım maliyetlerinde ve süresinde önemli tasarruf sağlar.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.